MC's Journal

Lätt asocial MC, FSCONS och 27C3

Jag har varit lätt asocial de senaste veckorna eller kanske rent av månaderna. Ni som är med i samma fora som jag kanske eller kanske inte har märkt det. Jag har gått ur många brevlistor och inte deltagit alls eller väldigt lite i de många KOM-system jag annars frekventerar. Ett tag läste jag till och med personlig sladdpost bara en gång i veckan, men jag är nu åtminstone uppe i en läsning om dagen.

En gång om dagen är långt ifrån den tidigare hetsen när jag vanligen läste mail så fort den anlände, förstås, men det kanske är bättre så här. Jag vet faktiskt inte ännu. Jag har hela tiden ryckningar i fingrarna för att kolla mail, läsa LysKOM eller hoppa in i en chat, irriterande nog. Ytterligare en orsak att inte vara med på Facebook eller något annat liknande — jag skulle inte få något annat gjort!

Jag ber om ursäkt om jag varit seg att svara på sladdpost. Jag läser allt som är direkt adresserat till mig och inte uppenbart är spam, men det kan ta ett tag att svara på breven.

Naturligtvis har jag fortsatt att i stort sett helt undvika telefon och har dessutom träffat förhållandevis få personer Away From Keyboard. Det är framför allt min familj och någon enstaka vän jag träffar just nu.

Jag tror det här är en nödvändig paus och kanske ett slags återladdande av batterierna. Å andra sidan vet jag inte om jag kommer tillbaka till det gamla beteendet överhuvudtaget.

Hemmapappabestyren tar rätt mycket av min tid och jag försöker samtidigt gå igenom en hel del saker här hemma. Det går långsamt, men behövs. Det är också en hel del saker som behöver gås igenom mentalt, men det finns det tyvärr mindre tid för. Framtiden känns lite oviss. Mer om det i ett annat inlägg. Kanske.

Trots att jag känner mig en smula asocial skall jag snart på konferens: Först ut är Free Society Conference and Nordic Summit (FSCONS) i Göteborg 5–7:e november. Föredragen är kanske inte så fantastiskt hardcorenördiga, men det var rätt trevligt förra året, även om den tekniska höjden alltså oftast inte var så hög.

Nästa konferens, däremot, är definitivt riktigt hardcorenördig. Jag skall återigen åka på Chaos Communication Congress (C3), Chaos Computer Clubs årliga konferens i Berlin som hålls under mellandagarna. Det blir min tredje gång på konferensen och 27:e året den hålls. C3 är de bästa konferenserna jag någonsin varit på och jag har varit på många (påstått) tekniska konferenser. För 80 euro för fyra dagar är det dessutom en av de billigaste.

Något program (eller ”Fahrplan” som det brukar kallas) för 27C3 finns ännu inte, men jag har hört det sägas att det skall dyka upp i november. Vanligen finns ett eller flera hemliga punkter på programmet som dyker upp medan konferensen pågår, så håll ögonen öppna och kolla Fahrplan igen under konferensen. De hemliga punkterna brukar vara de stora och det som avslöjas där brukar ofta hamna i världspressen.

27C3:s website finns här, men innehåller inte så mycket ännu:

http://events.ccc.de/congress/2010/

Titta gärna på websiten för 26C3, alltså förra årets konferens, för att få ett slags intryck om vad det är för något:

http://events.ccc.de/congress/2009/

Nytt för i år är också att det är förköp på biljetterna. Tidigare år har det bara gått att köpa biljetter på plats, vilket kan bli lite svårt när du trängs med 4000 andra hackers som också hemskt gärna vill komma in.

Vi ses i Berlin!