MC's Journal

Markdown vs Blosxom 1-0: Bra bloggverktyg, någon?

För någon dag sedan stoppade jag in en Markdown-plugin till bloggeneratorn Blosxom för att slippa skriva de här inläggen i HTML. Tyvärr verkar det ha bråkat lite med HTML-genereringen, så indexsidan ser lite skum ut, med till exempel dubbla <p> här och där.

Jag testade att stoppa in en annan plugin, meta, för att kunna specifiera exakt vilka inlägg som Markdown skulle bry sig om att hantera och strunta i de gamla som var skrivna i HTML. Resultatet var dock katastrofalt: RSS-filen som genererades saknade helt markup! Det var inte riktigt vad jag hade hoppats på.

Möjligen är det hela resultatet av skit bakom spakarna, men jag tror ändå det är dags att undersöka andra blogkompilatorer. Om någon har några tips för ett bra verktyg, så tveka inte att kontakta mig. Kravlista:

Flera gånger har jag funderat på att byta ut verktygen jag använder för att bygga hela min website och en del av de jag tittat på kan faktiskt också användas för att generera bloggar. Jag tänker framför allt på ikiwiki och werc.

Jag skall göra lite experiment innan jag byter. Under tiden kanske ni får stå ut med att feeden ser ut så här. Sorry. Tips mottages tacksamt.