MC's Journal

Happy Hacking Keyboard Professional 2

I slutet av min dmesg:

ukbd0: <Topre Corporation HHKB Professional, class 0/0, rev 1.10/1.02, addr 3> on usbus4
kbd2 at ukbd0

Muhahaha! Jag har fått det! Min langare kom förbi med det igår. Jag talar förstås om Extravagant Födelsedagspresent #2: ett Happy Hacking Keyboard Professional 2. Jag skaffade mig den svarta modellen med blanka tangenter, modellnummer PD-KB400BN. Mitt exemplar är tillverkat i februari 2010.

Det är väldigt, väldigt skönt att skriva på och ger ifrån sig ett distinkt ljud, men inte alls lika högljutt som somliga mekaniska tangentbord (Model M på gamla PS/2:or!). Good feeling of oneness with cup rubber, indeed:

Lustig text på paketet till ett HHKB Pro.

Min inmatningsmiljö ser alltså nu ut så här:

Treknappars HP-mus och svart HHKB Pro2 med blanka tangenter.

(Blixten gör att tangentbordet ser ljusare ut än vad det är. Det är mattsvart rakt igenom.)

Det känns helt rätt.

Jag skriver ganska bra på det, trots tangenter utan märkning. De enda problemen jag märkt hittills är när jag skall logga in på min nätbank: Då håller jag vanligen inloggningsdosan med ena handen och försöker alltså knappa in en sifferkod med andra handen utan visuell feedback att jag knappar in rätt siffror, för bankens gränssnitt ger mig bara punkter. Det går inget vidare. Jag får nog lägga ifrån mig dosan, helt enkelt.

Det andra fallet är om jag försöker skriva något med en hand och håller dottern med andra handen. Det går dock att argumentera för att jag inte skall försöka skriva något på datorn i det läget och i stället ägna mig åt dottern. Ho hum.