MC's Journal

Konvertering till Markdown och valideringen av bloggen

I det här inlägget skrev jag om att jag börjat använda Markdown i Blosxom så jag slipper skriva inläggen i HTML. Jag var rätt seg med att upptäcka att det överhuvudtaget fanns en plugin för Blosxom för Markdown, faktiskt. Det låter skumt, med tanke på hur illa jag tycker om att skriva HTML och hur länge jag använt verktyg som txt2tags.

Jag hann alltså skriva en hel del inlägg innan jag började använda Markdown. Tyvärr blev de äldre inläggen lite trasiga när jag började använda denna plugin.

Det skall nu vara lagat. Natten till i dag ("i nättras", som det så fint heter på gotländska) använde jag först Aaron Swartz html2text för att konvertera de äldre inläggen, sedan iconv för att konvertera teckenuppsättning mellan UTF-8 och Latin 1 och till slut fick jag tyvärr också fixa en hel del för hand. Det betalade sig, tycker jag. Nu validerar bloggens indexsida som XHTML 1.0 Strict!

RSS-flödet validerar också. Jag hade gjort ett misstag när jag angav språkkoden och skrivit "se_SV" i stället för "se-SV", märkte jag.

Atom-flödet validerar dessvärre inte. Det ser ut att vara buggar i den Atom-plugin jag använder till Blosxom. Jag skall se om jag kan hitta felen i koden eller se om det finns en modernare plugin eller en ersättare.